Nowoci

Opony Falken do Audi A1 citycarver

W każdym terenie czuje się jak u siebie - w mieście, na drogach krajowych, autostradach, czy na nieutwardzonych nawierzchniach - nowy model serii A1 firmy Audi czyli citycarver Audi A1 dostępny jest w sprzedaży od jesieni 2019 roku.

Ciesząca się wielką popularnością opona wyczynowa i testowa Falken AZENIS FK510 w rozmiarze 205/55R17 od momentu wprowadzenia na rynek stanowi wyposażenie fabryczne Audi A1. SUV Q3 z rodziny Audi dostępny w sprzedaży od jesieni 2018 roku również jest fabrycznie wyposażony w letnie opony Falken.

Opona Falken Azenis FK510 jest dostępna na rynku od 2016 roku i od tego czasu zachwyca nie tylko kierowców sportowych, ale także niezależne organizacje testowe, które wielokrotnie przyznawały oponom UHP najwyższe noty. Ostatnio w wielkim teście opon letnich AUTO BILD opona AZENIS FK510 zajęła trzecie miejsce zapewniając sobie tym samym miejsce na podium renomowanego testu. Testerzy szczególnie chwalili zrównoważoną charakterystykę jazdy na mokrej i suchej nawierzchni oraz sportowe, dynamiczne prowadzenie na suchej nawierzchni.

Ten zaawansowany technologicznie topowy model firmy Falken jest przeznaczony w szczególności dla sportowych, nowoczesnych kierowców i dlatego doskonale pasuje do citycarver A1 produkowanego w Ingolstadt.

„Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyróżnienia”, komentuje Christian Stolting, Key Account Manager OE w Falken Tyre Europe GmbH. „Decyzja o fabrycznym wyposażeniu kolejnego topowego modelu w nasze opony wiele mówi o jakości szerokiego asortymentu naszych opon.“