Sajtó

Falken-abroncsok az Audi A1 citycarverhez

Az Audi új A1-sorozatú modellje minden területen otthon van – akár városban, akár országúton és autópályán, akár könnyű terepen: Az Audi A1 citycarver 2019 őszétől elérhető a kereskedésekben.

A Falken kedvenc tesztabroncsát, az ultra-nagy teljesítményű Falken AZENIS FK510 abroncsot a piaci bevezetés óta gyárilag szerelik az Audi A1 citycarver járművekre, 205/55R17 méretben. Az Audi Q3 családi SUV, amely 2018 ősze óta kapható a márkakereskedésekben, gyárilag szintén Falken nyári abroncsokkal van szerelve.

A Falken Azenis FK510 2016 óta jelen van a piacon, és azóta nem csak a sportos vezetőket örvendeztette meg, hanem a független tesztszervezetek is többször a legmagasabb pontszámot adták ennek az UHP-abroncsnak. Legutóbb a AUTO BILD nagy nyári gumiabroncs-tesztje során, ahol az AZENIS FK510 harmadik helyet szerezhetett a híres teszt dobogóján. A tesztelők különösen a nedves és száraz felületeken tapasztalható kiegyensúlyozott vezetési tulajdonságokat, valamint a sportos, dinamikus szárazonfutást dicsérték.

A Falken technológiailag kifinomult csúcsmodellje különösen a sportos, modern vezetőkre irányul, ezért tökéletesen illeszkedik az ingolstadti autógyártó A1 citycarver modelljéhez.

„Nagyon örülünk ennek a díjnak” - magyarázza Christian Stolting, a Falken Tire Europe GmbH key account menedzsere. „A döntés, hogy másik csúcsmodellt is felszerelünk a gyár gumiabroncsaival, sokat mond a gumiabroncsok minőségéről és széles választékáról.”

8th place for Falken at the NLS-opening at Nürburgring

The season start of the Nürburgring Endurance Series (NLS) was a very special one. After an eight-month break, the engines finally roared again. Surprisingly in the grid: The Falken Porsche 911 GT3 R with Christian Engelhart and Dennis Olsen, who crossed the finish line in eighth place.